HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Spenótos sörli, zöldséges csülök bopci módra...

2014.06.04. 10:28 bopci

Kiagyaltam, hogy márpedig mélyhűtőt kell takarítani. Nem ok nélkül persze, hisz apa meg Panni hozott egy fél doboznyi borsót, amit el kellett rakni a mélyhűtőbe, mert frissen olyan édes, mint a méz. Cukorborsó lévén. :) Tehát a mélyhűtőből előkeveredett egy zacskónyi darabolt csülökhusi, kedvencem, a spenót - igen, sokakkal ellentétben én nagyon szeretem :) -, valamint leveles tészta és egyéb, jelen esetben nem annyira fontos dolgok, mint magozott meggy, répakocka, stb.

Tehát valamit ki kellett gyorsan ötleni, hogy ne a kukában landoljon a kiolvadóban levő husi, így megszületett a zőccséges csülköcske á la én :)

Zöldséges csülök spenótos sörlivel

Hozzávalók:

40 dkg csülök kockára vágva (nekem konkrétan 38,6 dkg volt)
kevés olaj
kb. 4-5 maréknyi friss zöldborsó
1 szál sárgarépa
fél szál füstölt kolbász
só, bors, csípőspaprika, fokhagyma, paradicsomlé

1 doboz fagyasztott spenót (médin Aldi)
sok fokhagyma
2 dl tej
1 kis evőkanál liszt
reszelt sajt

45 dkg liszt
3,5 dl sör
fél csomag élesztő
csipetnyi só
az élesztőre cukor

A sörli (3. kupac iromány) hozzávalóit összegyúrjuk, letakarjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, nekiállunk a húst megcsinálni: az olajat serpenyőbe öntjük, amikor melegszik - és nem forró -, beletesszük a csülökhúst és a füstölt kolbászt felkarikázva, pirítjuk. Amikor már aranyszínű a hús, akkor sózzuk-borsozzuk-fokhagymázzuk, darált csípős paprikával megerősítjük, hozzátesszük a friss zöldborsót, a répát felkarikázzuk, ezeket összeforgatjuk, majd felöntjük egy fél doboz (2,5 dl) paradicsomlével, és kb. bő fél liter vízzel. Ekkor takarékra kapcsoljuk az egészet és lefedve kb fél óráig hagyjuk rotyogni.

Egy lábas alá gyújtunk, amikor meleg, a spenótot elkezdjük kiolvasztani benne (huzigáljuk a lábasban fel-alá), majd megfokhagymázzuk, sót teszünk hozzá, és felfőzzük. A lisztből és a tejből habarást készítünk, hozzáöntjük a spenóthoz, és legalább 5 percig forraljuk. A spenótot hagyjuk hűlni.

Nagy fazékban sós vizet forralunk, abba egy kávéskanállal beleszaggatjuk a sörliket (ha olajba mártjuk a kanalat, akkor könnyebb szaggatni), és kifőzzük őket. Egy hőálló edény aljába teszünk egy merőkanálnyi spenótot, erre a frissen kifőzött, lecsepegtetett sörliket, majd újabb kis merőkanálnyi spenótot és összeforgatjuk. Ezt mindaddig ismételjük, amíg van a sörliből és a spenótból.

Tálaláskor egymás mellé tesszük a húst és a spenótos sörlit, ízlés szerint reszelt sajttal megszórjuk.

 

2014-05-31 11.30.18.jpg

IMGP8746-1.jpg

IMGP8773-1.jpg

IMGP8750-1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: sör recept zöldség paradicsom sajt borsó csülök kolbász laktató sörli meccsnéző

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr866262658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása