HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Filléres vacsi: Pirítós á la Bopci

2014.06.20. 14:29 bopci

Tulajdonképpen mi is kell egy olcsó és (aránylag) egészséges, hungarikumos vacsorához? Pár szelet kenyér, egy kis vaj, egy kis reszelt sajt, meg jó sok fokhagyma. A fokhagyma a hungarikum, igen. Meg a trappista sajt, amit szintén Magyarországon készítenek legtöbbet, és a Trappista rend egyik szorgalmas tagja állította elő annak idején. Részemről töretlen lelkesedés van azóta is a jófajta, magyar trappista sajt iránt. Nameg nagyfokú sajtmániám is van, úgyhogy amibe csak lehet, én sajtot teszek. :)

És hogy miért a fokhagyma? Mert már az öregek is tudták, hogy a fokhagyma méregölő hatású, főként este fogyasztva. Nem ritka, hogy a rákos sejteket is a dolguk abbahagyására bírja - amit persze a "modern" orvostudomány nem szeret elismerni. Modern alatt a "Meg vagy fázva, folyik az orrod? Vegyél be két marék ilyen-olyan-amolyan pirulát, amit az én cégem állít elő, és jobban ugyan nem leszel tőle, de én igen, miután kifizetted a fél fizetésedet ezekre a bogyókra!" monológos doktorokat értem. Ja, és el ne feledjem: itt bio fokhagyma van, tehát a gilisztákon kívül más nemigen piszkálgatja a földet, vegyszer meg főleg nem ;)

Pirítós á la Bopci

 



Hozzávalók:


fejenként 2 szelet kenyér
fejenként 1 gerezd fokhagyma
fejenként 2 dkg vaj (nem, a margarin nem jó hozzá, itt a klasszikus, tejszínből kiköpült vaj kell)
fejenként 2 dkg reszelt sajt (én trappistát használok, mert finom és kész :))
csipetnyi só

 

 

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Amíg melegszik, a fokhagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk kb. 2x2 mm-es kockákra, de lehet kisebb is, illetve ha van, akkor fokhagymanyomót is használhatunk. (Nem egy ökör összegbe kerül, és sokszorosan visszahozza az árát, ha már gasztrovandálkodásba kezd valaki. :)) A sajtot lereszeljük.
  3. A kenyérszeleteket egy sütőpapíros tepsibe tesszük, és grill fokozaton megpirítjuk enyhén aranyszínűre, majd kivesszük a tepsit és megfordítjuk a kenyérszeleteket; a másik oldalát is ugyanígy megszínesítjük.
  4. Ha megvagyunk ezzel (gyakorlatilag megpirítottuk a kenyeret), energiatakarékosságból leállítjuk a sütőt, kivesszük a tepsit, és megkenjük a vajjal még melegen a szeleteket, rá mehet a fokhagyma, majd a sajt.
  5. Sütőt visszakapcsoljuk, és 3 percig grillezzük a szeleteket.

 

Jó étvágyat! :)

 

Hozzávalók

 

 

 

2 komment

Címkék: olcsó vacsora sajt fokhagyma vacsi pirítós olcsó vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr286389603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombakomba 2014.06.21. 14:49:43

Hát lehet, hogy olcsó, meg biztosan finom is, de hogy nem egészséges, az száz százalék.

nigara 2014.06.22. 10:08:50

olcsó, nem finom, és baromira egészségtelen.

Kezdj inkább egy másik blogot... vagy maradj a randivonalnál, az talán megy.
süti beállítások módosítása