HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Tépnivaló sült hús

2014.06.22. 15:37 bopci

Megint íme, itt egy húsos kaja. Vagyis inkább csak hús. Mert szeretjük a húst. :) Van egy tv-műsor, azt hiszem, Fald fel Amerikát! a címe, és ott láttam egyszer egy olyat, hogy egy fél disznót egyben bepácoltak-megsütöttek. Ez is valami hasonló. :) Ugyanolyan omlós, porhanyós, önmagát etető finomság lett, mint ami a képernyőn látszódott. Az a nagyonfinom fajta :)
Anyósomtól ugyanis kaptunk egy szatyornyi husikát. Csülök most nem volt benne - Danika legnagyobb szomorúságára -, ezért kikaptam ezt az oldalbordának elnevezett húsdarabot belőle, és nekiálltam kapirgálni mosás után. Aztán arra jutottam, hogy bizony belevágom a kacsasütőmbe ismét, és hadd pácolódjon! Megérte a fáradtságot. Valójában nem lehetett abbahagyni az evését úgy, frissen: ropogós bőr (amolyan chips-fajta), omlós, szájban szétolvadós hús, ami szaftos, leves, bátran utógrillezhető... kell ennél több? :) Na jó, hát lehet még ennél is több. Ez is foci vb-re való, főleg ha az ember párja oda se néz, mit eszik, csak tépi és falja az elé rakott ételt. Ja, és azért egy fröccs lecsúszik mellé - kell bele vörösbor is, ahhoz már csak szódát kell venni! Tehát íme, megint egy olyan étel, ami miatt elismerést lehet bezsebelni a fociszurkolóktól. :)

Tépnivaló sült hús


Hozzávalók:
kb. 2 kg-nyi oldalborda csontostul-bőröstül
2 ek sertészsír
3 marék só
2 kk frissen őrölt bors
1 ek fokhagymagranulátum
1 ek bazsalikom
1 ek oregano
1 ek pirospaprika
1,5-2 dl száraz vörösbor
1 l víz

1 nagy doboz tejföl
1 csomag zöldbab
1 csomag kukorica

Elkészítés:

  1. A húst lemossuk, szükség esetén megkaparjuk, félretesszük. Kizsírozunk egy kacsasütő tálat.
  2. A sót jó alaposan beledörgöljük a húsba elöl-hátul-alul-fölül. A húst a bőrével lefele beletesszük a tálba. A többi fűszerrel megszórjuk a húst, majd a vörösbort mellé-aláöntjük. Ebben a pácban hagyjuk jó sokáig, azaz 8-10 órán keresztül. Ha ebédre szeretnénk, akkor érdemes előző este elkészíteni ezt a pácot.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az edényt betesszük, a vizet ráöntjük, a sütőt beállítjuk 180 percre, és otthagyjuk. Kb. óránként érdemes megnézni, hogy a víz nem párolgott-e még el, szükség esetén pótoljuk.
  4. Ha lejárt a 180 perc, az edény tetejét levesszük és alsó-felső sütéssel még bő fél órát sütjük. Ekkor már muszáj ott lennünk mellette, meg ne égjen. Addig legalább meg tudjuk főzni a köretet: egy lábasba teszünk vizet; ha forr, megsózzuk (zöldségnél kilónként 1 ek sót kell számolni) és beleöntjük a fagyasztott zöldségeket és az újraforrástól számított 3-4 perc alatt ropogósra főzzük.
  5. A hús alól kimerünk 2-3 ek szaftot, ezt összekeverjük a tejföllel és a tányérra halmozzuk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldbab sült hús foci vb kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr246398389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása