HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Lemondott - megmondom a tutit! :D

2012.04.02. 15:51 bopci

Ma, az ebédszünet utáni meghökkentő (bár sokak számára nagyon várt) dolog megtörtént: lemondott a Pali bácsi. Csodás! Ezzel viszont egyáltalán nem oldódott meg a dolog, mindössze napvilágra került egy újabb botrány-szagú dolog, miszerint nem volt teljesen tiszta és törvényes és etikus a mód, ahogyan elmozdították a helyéről. Tartok tőle, hogy távolabbi gondolatmeneteim közben nem túl messzi jutottam a mai magyar (elsősorban politikai) valóságtól. Miszerint: a debreceni érdekeltségű (értsd: Kósa-csapat) egyre fentebb kerül a ranglétrán, valamint nem tartom kizártnak, hogy létezik egy olyasfajta megállapodás Orbán és Kósa közt, ami alapján Kósa Lajos azért maradhatott "csak" alelnöknek a Fidesznél, hogy ily módon minél jobban, erősebben tudjon fejlődni - Debrecen. Személy szerint olyannyira nagyon nem haragszom én ezért! :) Főleg, hogy a Pali bácsi helyére kerülők közt felmerült egy földim neve is :)

No de a feketeleves még hátra van! Ha majd kiderül, hogy etikátlan és törvénytelen volt a lemondatás, akkor mihez fogunk vajh' kezdeni?! Most ezzel - nagyon okosan - egy nagyon csúnya árfolyambukást előzött meg Viktorunk-királyunk. Mondhatni az egész csak taktika. De hát maga a politika is az, egészében véve. Egy hatalmas nagy játszótér. Amiért szeretem is. Nagyon-nagyon érdekes ugyanis figyelgetni a játéktérben játszókat. Ki mikor játszhat a labdával (csakis pöttyös labdával! :)), a homokozóval, ki a hunyó, ki a fogó, stb. A hátrány csak annyi, hogy ha nem a megfelelő ember kerül oda, ahova, akkor a "szolgák" (=állampolgárok) isszák meg a levét. A politika szépsége :))

De vissza. Mi történt volna, ha nem mond le Pali bácsi? Egy idő múlva kínosan sokat foglalkozott volna velünk a külföldi sajtó, mindennek lehordták volna a "vezérkart" (=kormányt, külön kiemelve Viktort), Smittet, az ex-PhD-st, és még jópárezer ember azonnal ki lett volna lakoltatva a forint esése miatt. Merthogy egy ilyen nemzetközi botrány közben-után azonnali forintárfolyam-esés várható. Emellett "természetesen" agyonszoliztatott, -hidrogénezett kedvencünk, Christine (Christine Legarde, az IMF elnöke) is valószínűleg ezt mutatta volna be az egész országunk vezetőségének:

De Viktor-királyunk és Pali bácsink nem ezt tette. Valószínűleg volt annyi eszük, hogy inkább engedtek a - most még igen csekélyke - nyomásnak, hogy később ne legyen nagyobb zűr. Mert hát ha ennek az állampolgárok által "benyújtott" "kérvénynek" nem tesznek eleget, még itt jött volna az ENSZ, a NATO, stb., hogy na majd ők fenntartják a törvényt és a rendet Magyarországon!

Ergo: köszönjük szépen, drága Miniszterelnök Úr, hogy nem engedett nekünk egy aprócska forradalmat sem!

Aki pedig kíváncsi a lemondásos videóra, az itt tekintheti meg: http://nol.hu/belfold/schmitt__parlament

2 komment

Címkék: politika orbán fidesz parlament alkotmány csőd lemond elnök országgyűlés köztársasági smitt

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr544356297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.13. 20:55:20

Torgyán Józsikát!!!!!! Érdekes lesz a közélet!
süti beállítások módosítása