HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Egy hűsítő nyári finomság - nagyon kevés sütéssel: Gyümölcsös túrószelet

2014.06.12. 10:57 bopci

Anyósom valószínűleg elkönyvelte, hogy apának a hátsóját is kinyalom :D Mert apa megrendelte és meg is kapta a túrószeletet, gyümölccsel, csokis piskótával, lehűtve. Ráadásul akkor kezdtem el csinálni a tésztát, amikor anyósom itt volt, és nem értette igazán, mi a fenének akarok én sütni, nincs elég meleg?! Hát mondom a kicsi fiacskája megrendelte, én pedig megcsinálom neki.

Élőben jobban néz ki, mint a fotókon, valamiért nem lettek jók a képek most, ezer bocs és egy anyamedve.

Gyümölcsös túrószelet

Hozzávalók:

Tésztához:
4 tojás
5 ek liszt
4 ek cukor
1 ek kakaópor
1 nagy ek olvasztott vaj/Rama margarin
vaníliaaroma
csapott kk szódabikarbóna
fél cs sütőpor

Krémhez:
250 g túró
150 g natúr joghurt
(kb.) 200 ml cukrászalap
1 ek cukor
1 ek rum(aroma, ha gyerekek is kapják)
1 kk citromaroma (vagy fél citrom leve és reszelt héja)
1 cs vaníliás cukor
1 cs habfixáló

Tetejére:
kb. 25 dkg nagyszemű földieper
kb. 10 dkg köszméte/pöszméte/egres (ki hogy ismeri)
3 db őszibarack
1 cs tortazselé
1,5 dl 50%-os narancslé (édesítőszer mentes)
1 dl víz
1 ek cukor

Elkészítés:

A tésztát elkészítjük: az egészet összekeverjük robotgéppel, egy tepsit kikenünk-kilisztezünk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük, alsó sütéssel.

A túrókrémhez egy kelyhes mixerben összeturmixoljuk az egész hozzávalókupacot, kezdve a cukrászalappal és a natúr joghurttal, erre jön a túró, majd a legvégén a habfixáló. Nem lesz könnyű, de nem lehet tovább hígítani se tejjel, se mással, mert akkor eláztatja a tésztát.

A kihűlt tésztát először fellazítjuk, hogy biztosan feljöjjön a tepsiből, és nem vesszük ki, hanem a tepsiben rákenjük a túrókrémet, betesszük fél órára a hűtőbe, hogy meghűljön rendesen.

Addig megmossuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket: az epret félbe vágjuk, a köszmétét is, az őszibarackokat pedig meghámozzuk és kb. 2x2 cm-es darabokra kockázzuk.

Kivesszük a hűtőből a krémes tésztát, rászórjuk a gyümölcsöket - nekem a kicsi lányom örömmel segédkezett, ennek eredményeképpen nekünk nem 3 db barack lett rajta, hisz minőségellenőrzési célból a pocakjában landolt majdnem egy egész szem :) -, itt a gyerekek segíthetnek, élvezni fogják :), majd újra fél órára a hűtőbe tesszük a sütit.

Elkészítjük a zselét, ráöntjük a tepsiben sorakozó finomságokra, és legalább egy éjszakán át a hűtőben tartjuk. Kockákra vágva szeleteljük.

Jó étvágyat! :)

IMGP9023sm-1.jpg

IMGP9028sm-1.jpg

IMGP9026sm-1.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs nyár édesség túró piskóta desszert hűsítő túrós kocka

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr636297440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása