HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Amerikai fánk - ahogy a nyomozók is eszik

2012.10.20. 23:03 bopci

Az úgy volt, hogy Panninak meg volt ígérve a fánk, és most már ott egye meg a fene, nem pici fánk sütő tepsire vadászunk, hanem na bumm, ott a nagyobbik fánk készítő tepsi, és ámen, lesz akkor akkora fánk, mert ha a Pannipocak fánkot szeretne, akkor anya megcsinálja neki a fánkot - inkább, minthogy PocakPannánk hiányt szenvedjen bármiben is. (Namost ez a bármi hiány enyhítése nem egyenlő azzal, hogy minden szir-szar játékot megveszek neki sok-sok ezer kemény forintért. Tudom, hogy arra vágyik pedig, de nincs hova tenni, annyi játékuk van, szóval egy lommal több vagy kevesebb most már igenis számít.)

Anya - én - tehát nekiállt két kézzel 7 fele figyelni délután: lányok pipiztek, szomszéd kislányoztak, anya egyszerre mosott, mosogatott, teregetett, 3 lángon csinálta a kaját (paradicsomleves, zöldséges rizs, fűszeres disznócomb, kávé), egércsapdát kolbásszal élesíteni, bepakolászni a helyére... és(!) apa kénye-kedvét próbálta kielégíteni. Na ehhez még hozzájött a receptkeresés, aztán kipróbálván kisebb változtatást igényelt a dolog, de íme a recept - úgy, ahogy nekem/nekünk bevált:

  • 1 csésze liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1/2 csésze cukor
  • 1/2 csésze tej
  • 1 tk (vaj)vaníliaaroma (from Aldi)
  • 1 tk rumaroma (from Aldi ez is :))
  • 1/2 ek olaj
  • fél citrom héja reszelve
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája

Az összes hozzávalót robotgéppel összekulimászolni (jó habosra), a sütőt közben felmelegíteni alsó-felső sütéssel 200 fok alatt egy picit (nem tudom pontosan, eredetileg 190 fokot írnak, de folyamatosan változtatgatni kell), és addig nem rakjuk be a fánkot, amíg ki nem kapcsol a sütő, azaz fel nem melegedett a hőmérséklet kellő fokra. A tepsit (6 db-os) kiolajozzuk, belekanalazzuk a fánktésztát, go a sütőbe, és eredetileg 10 perc alatt megsülni, hát nem, kb. fél óra kell neki, hogy megsüljön rendesen. Az elején mint az őrült, annyira kishíján kifutós lesz, aztán visszaesik a normál formájára.

Aki akarja, megszórhatja bármivel, mi úgy á la naturként ettük, így is ehető volt. Na jó, konkrétan finom :)

 

A csapdák még üresek - mind! :@ -, hogy a fene enné meg a hülye rágcsálókat! Úgy tűnik, a szekrény tetején banzájkodnak most, ahova nagy nehezen bepakoltam anno apa áthozott dobozait,telve a cuccaival. Úgyhogy most holnap rá fog várni a feladat, hogy leszedje a dobozait, átválogassa, és nem mellesleg kifordítsa - na jó, én-féle segítséggel :) - a szekrényt, ha találunk lyukat, azt azonnal betömjük (azt hiszem, ez is rám fog várni) üvegcserepes gipsszel, és hátha valamilyen isteni csoda folytán sikeresen ki lesznek nyírva ezek a rohadt rágcsálók! Elhiszem, hogy fáznak, de akkor húzzák meg magukat valami olyan helyen, ami a mi lakrészünktől kellő távolságban van, mondjuk vagy 300 méterre, és ne is jöjjenek közelebb!

Kép3106.jpg

Lö függöny in now

 

Lámpás boltba nem jutottunk el :( Vagyis mondtam apának, hogy menjünk oda át, de kategorikusan kijelentette, hogy nem! Márpedig ha apa azt mondja bármire is, hogy nem, akkor akár atombombát is lehet robbantani, cigánygyerekek is potyoghatnak az égből, az akkor is nem! Grrr! Pedig azt az 1500 Ft-ot keményen ráköltöttem volna egy új lámpára a gyerekszobába... :( Fillérekért vannak itt ugyanazok a lámpák, mint Db-ben a Praktikerben, Baumaxxban, Tescoban, stb. Olyan jó lett volna pedig, ha már másik, Micimackós függönyt kapnak a jányok, akkor a plafonról is aranyos, csajos-lányos-Micimackós, stb. lámpa lenne! Vagy legalább modernebb, neadjisten nem törött, mint ami most van.

Szólj hozzá!

Címkék: egér lámpa függöny fánk csapda amerikai fánk gyerekszoba rágcsálók fánk sütőben Micimackó

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr404860263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása