Tehát adott anya - én - totálisan pipa állapotban, valamint egy elég vékonyka pénztárca, 3 éhes szájjal - ebbe én nem tartozom bele -, valamint egy szülinap - saját -, amit azzal kellett megünnepelnem, hogy a sógoromat köszöntöttük névnapja alkalmából. Nem, nem érdekelt senkit, hogy én saját ünneplést akartam csinálni, párom családjával, barátokkal és grillpartyval. És azt is anyósomtól tudtam meg, hogy ja, hát szombaton sógornak tartják a névnapját, mert ugye apa "elfelejtett" szólni róla.
Előszedtem a kerámiás serpenyőt, kinyitottam a hűtőt, a mélyhűtőt, és láss csodát: fillérekből csináltam "ebédet". Túlságosan nagy főzőcskét felesleges volt csinálni, anyósom úgyis pár mázsányi kajával készült estére (húsleves, pörkölt, krumpli, savanyúság, meg a 4-5 süti plusz a cukrászda-beli torta). És megszületett a 800 forintos ebéd :) 4 főre :)
800 forintos ebéd 4 főre
Hozzávalók:
35-40 dkg darált hús
1 csomag fagyasztott karfiol-brokkoli-sárgarépa zöldségkeverék
1 doboz konzerv kukorica1 doboz sűrített paradicsom
fűszerek: só, bors, fokhagyma, metélőhagyma, pirospaprika
4-5 evőkanál olaj
1 kg krumpli
1 ek joghurtos Vénusz margarin
1 kis doboz natúr joghurt
Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajat megmelegítjük, rá a darált húst, megvárjuk, hogy fehéredjen körbe az egész. Megsózzuk, majd rádobjuk a fagyasztott zöldségeket, fűszerezzük, és amikor már megfőtt félig, a kukoricát hozzáadjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel. Ezután megvárjuk, hogy a vízzel együtt forrjon-főjön a husi, majd hozzáadjuk a vízzel elkevert sűrített paradicsomot és készre főzzük.
A krumplit megpucoljuk, kis darabokra vágjuk, megfőzzük enyhén sós vízben, leszűrjük és hozzáadunk egy jó nagy evőkanál margarint és a joghurtot, ezzel összetörjük, krémes állagú lesz tőle.
Tálalhatunk! :)