HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Debütálás a javából: Gluténmentes pisztáciatorta, candidásoknak is

2014.06.16. 15:10 bopci

Ma torna után elvitt anyósom - köszönöm! - a cukrászos boltba. Elhoztam az utolsó cukrászalapot, a megrendelt rizslisztet, és kaptam tippet, valamint pisztáciapasztát kóstolóba. Így hát most készül a pisztáciatorta. Gluténmentesen. A rizsliszten legalábbis ez szerepel, hogy ő gluténmentes. Danikának amúgy is ajánlatos kevés búzalisztet - lehetőleg semennyit - adni, inkább gluténmentest - tehát rizs- és kukoricalisztet -, ezért nem olyan nagyon rossz az ötlet.

Ezennel felavatom a hétvégén talált méricskézős pitlikcsomagot is, ezért most már pontosan fogom tudni, miből mennyi van a sütiben. Kiderült, hogy hivatalosan kb. másfél evőkanálnyi mennyiség az én egy evőkanalam.

 

2014-06-16 11.42.33.jpg

2014-06-16 11.44.44.jpg

 

Gluténmentes pisztáciatorta

 

IMGP9065sm-1.jpg

Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás
6 ek rizsliszt
1 tk szódabikarbóna
1,5 evőkanál Norbi update 1 sweet édesítős lötty (vagy 4 ek cukor)
pár csepp citrom-, vanília- és rumaroma
Krém:
2 kk pisztáciapaszta
150 ml cukrászalap
1 evőkanál Norbi update 1 édesítős lötty vagy 2 ek cukor

Elkészítés:

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.

2. A tojást az édesítőszerrel vagy cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát és az aromákat.

3. Egy kerek tortaformába tesszük a nagyon könnyű tésztát (extra habos, könnyű az egész, vigyázat!) és tűpróbáig sütjük.

4. Addig a krémet elkészítjük. A cukrászalapot és a pisztáciapasztát összekeverjük (szükség esetén) az édesítőszerrel vagy a cukorral, kemény habbá verjük.

5. A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a krémmel, majd a tetejére is teszünk habot. Én díszítésként tejcsokit használtam - ebből is lehet kapni gluténmentest.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia torta recept gluténmentes ételallergia candida candida diéta rizsliszt babatorta gluténmentes torta pisztáciapaszta pisztáciatorta lisztallergia búzaliszt allergia

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr896305215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása