Mostanában nagyon sokat, mondhatni feltűnően sokat gondolok az anyukámra. Pedig kb. semmi okom nincs rá, csak úgy "alapból" hiányzik. Mivel én allergiás vagyok a dióra, viszont a bokron termő mogyoróra nem, a barackmag alapja pedig a kakaó, a dió és a mandula(aroma), így csere-bere volt, és jó minőségű (NEM Nutella) mogyorókrémet használok hozzá, aminek jelen esetben 13% a mogyorótartalma.
A másik ok pedig, hogy az utóbbi időben egyre jobban édesszájúak a naccsaládom.
Harmadik: Mikitől vagy Antitól, már nem is tudom pontosan, a lényeg, hogy apa hozott egy fél doboznyi tojást.
Barackmag torta
Hozzávalók:
Piskóta
6 egész tojás
6 ek cukor
5,5 ek liszt
fél ek holland kakaópor
fél kk Tescos sütőpor
fél kk vanília aroma
fél kk citrom aroma
Belső krémhez
210 ml cukrászalap
2 kk mandulaaroma (zöld)
1 cs habfixáló
2 kk 13% mogyorót tartalmazó kakaós mogyorókrém
Külső krémhez:
184 ml cukrászalap
1 kk holland kakaópor
1 kk mogyorókrém
2 kk mandulaaroma (zöld)
Díszítéshez:
100 ml cukrászalap vagy 100 ml habtejszín egy egész (2 dl tejhez való) csomag habfixáló
tejcsokiforgács
Elkészítés:
Először elkészítjük a 6 tojásos piskótát. Hagyjuk kihűlni, félbe vágjuk.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a belső krémet: egy edénybe tesszük először a mandulaaromát, majd a cukrászalapot és a habfixálót; ezt egy egynemű, kemény, zöld krémmé verjük. Ekkor kikapcsoljuk a habverőt és egyben hozzáadjuk a mogyorókrémet. Bekapcsoljuk a habverőt és nagyjából összekeverjük vele, a lényeg, hogy csíkokban maradjon még zöld krém benne. A piskótát félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel. Most elkészítjük a külső krémet is és bevonjuk vele a tortát. Fontos! A (félig) kész tortát legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen! Ezután körbecsillagozzuk a fehér habbal, amit elkészítettünk, valamint a tetejét megszórjuk tejcsokiforgáccsal.