Az úgy volt, hoooogy... kezdhetném, és kezdem is :)
Barangolgattam a neten, és véletlenül ráakadtam erre a fotóra:
Mivel meleg van, összefutott a nyál a számban, és arra a feltételezésre jutottam, hogy márpedig én ezt meg tudom csinálni. Szóval és tettel: hűtő kinyitás, szamóca és áfonya elővétel, meg joghurt, meg tejszín... és turmix. Na de a teljes recept:
Gyümölcsfagyi
Hozzávalók:
1 kis doboz (125 g) áfonya
1 kis doboz (250 g) szamóca/eper
2 ek cukor (ízlés szerint
1 kis doboz (150 g) natúr joghurt
1 kis doboz (200 ml) habtejszín
pár csepp citromaroma vagy fél citrom leve
Elkészítés:
Egy kelyhes mixerbe tesszük a joghurtot, a habtejszínt és a gyümölcsöket, hozzáadjuk a cukrot és összemixeljük. Nekem egy két literes fagyis dobozba belefért nyugisan, és még hely is maradt a térfogat növekedésére.