HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Csongvay elvtárs és a többiek, avagy örüljek is meg ne is?!

2011.05.14. 02:31 bopci

Érdekes... most lestem meg az általános sulim jubileumos kiadványát (http://www.kistk.hu/documents/zenekonyv.pdf). Kihagytak egy csomó olyan dolgot, aminél ott volt a mi osztályunk, de amikorra felépítettük a hírnevét a kórusnak (Vox Iuventutis), és elballagtunk, onnantól kezdve minden ott van. Betettek olyan volt osztálytársakat mint ballagókat, akik 7.-ben elmentek (és azóta is öregbítik a suli nevét, ha jól tudom, még doktorijuk is van), de kihagyták pl. a karmester-zeneszerző volt osztálytársunkat (Meskó Ica, facebookon is fent van ismerősömként, ha érdekel valakit). Pedig ő is velünk kezdte a sulit. Főleg, hogy már akkor a színházban szerepelt jópár estén, a suli diákjai pedig előttünk-utánunk különböző darabokban játszottak, amit nagy hévvel hangoztat is ez a kiadvány.

Nem tudom, milyen megfontolásból jutottak arra, hogy csak azok voltak zene-tagozaton, akik 5-8. osztályban ott voltak... Könyörgöm, ott volt Simon Dóri is, meg Farkas Laci, Kiss Judit...

Nyomdász szemmel a kiadvány egyébként szörnyű. Meg lehetett volna szerkeszteni sokkal jobban, sokkal jobbra, és csak nekem(!) több fotóm van - és jobb minőségű - otthon, mint ami szerepel benne.

De érdekes dolgokat leltem benne :) Az egyik volt osztályfőnököm még 1977-ben, a suli nyitásakor már ott volt. :) Örvendetes dolog. :) (Igaz, nem szerettük, de hozzá kötődik a '89-es köztársaság kikiáltása Szűrös Mátyással. Akkor volt ofőnk.) (Az a tanár, pardon, tanító pedig, aki megutáltatta velem a nyelvtanulást, konkrétan a német nyelv tanulását szintén kezdettől fogva, de a mai napig ott van.)

Na mindegy. Azért érdekes volt végiglesni az utánunk jövők névsorát. :) A nagy Bölcskei család Erzsikéje is ott szerepel. :) (Guszti velünk volt egy évfolyamon - az ifjabb Bölcskei Gusztáv, volt 8. b osztályos tanuló)

Furcsa, hogy annak a Kobezda Tamásnak a nevét, aki mostanra Mindentudás Egyeteme kitüntetést/díjat/franccsetuggyaminekhíjják-ot kapott, nem találom sehol. Pedig Lengyelországban ott volt velünk. Nagyjából - ezek mellett - említésre sem méltó szinte, hogy a volt Adaggio-tag, Balczó Peti viszont szerepel a listán.

Az is érdekes, hogy nálunk ugyebár nagyon sok embernek volt két keresztneve (pl. Bernadette Éva, vagy Norbert Marcell), de szinte csak a Vad család idősebbik sarjánál (Lilla) van feltüntetve, rajta kívül nem nagyon, hogy kinek mi a teljes neve. Naná! A család kötelez! :D (jó, jó, Elek Judit nevénél is ott van, de hát ő sem olyan "lényegtelen" családból származik...)

Nem vagyok én gonosz, csak tényleg furcsállok dolgokat. Vagyis... annyira nem furcsállom. Inkább elborzaszt a dolog, hogy ennyire a hatalom, a befolyás, stb. irányítja még mindig - és egyre jobban - a "világot". Merthogy nagyon, de nagyon sok embernek onnan indult a karrierje. Nem csak annak az egy-két embernek, aki fel van tüntetve.

Egyetlen dologért vagyok hálás, de nagyon

nekik: a volt zeneovis tanítónénim, Rimóczy Éva néni meséje - és aránylag sok írás Róla - ott van, benne. Tá bácsi és Ti-Ti anyó. :) (Nekem meg, hehe, megvan az eredeti, lassan a 3. ikszet tölti öregségben a könyvecske:D)

 

Szólj hozzá!

Címkék: zeneszerző orvos iskola általános híres doktor vad adaggio tagozat zeneovi karmester bölcskei ének zene vox iuventutis meskó ilona rimóczy éva néni tá bácsi és ti ti néni

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr632902376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása