HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Lányok kedvence: Rózsaszín álom

2014.06.17. 19:39 bopci

Eredetileg puncsszeletet akartam csinálni. Aztán nem az lett belőle, hanem egy "rózsaszín álom"-nak elnevezett, gyümölcskaramellás, ízre régi, finom vattacukorra emlékeztető csoda, pehelykönnyű habbal, ropogtatnivaló cukorkákkal. És ez mind saját gyártmány, még a cukorka is! :) A fogyókúrám pedig felfüggesztve egy ideig :D Ha a párunk ideges, nyugodtan oda lehet adni neki a krém maradékát, hogy egye, amolyan "inkább a szája legyen tele, úgyse tud akkor beszélni"-felfogásból. ;) :D

Rózsaszín álom

IMGP9103sm-1.jpgHozzávalók:

3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
1 ek olaj
1 kk sütőpor

18 dkg kristálycukor
1,5 dl víz
2 ek meggylé
1 kk rum(aroma)
2 dl habtejszín
1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

1. 3 tojásos piskótát sütünk. Ahogy kihűlt, egy fagyis doboz méretét alul-felül kivágjuk a piskótából, a maradék piskótát pici darabokra tördeljük.

2. A kristálycukrot a vízzel és a meggylével feltesszük főni kis lángon, folyamatosan keverjük egy fakanállal, le ne kapja. Ha már egy folyékony, cukorka szerűség van belőle (kb. 10-15 perc, de nagyon vigyázni kell vele), akkor kettévesszük a gyümölcsös karamellt - gyakorlatilag ez az.

3. Az egyik feléből krémet készítünk: amikor már kézmelegre hűtöttük a folyamatos kavargatással, akkor hozzáadjuk apránként a tejszínt, majd átöntjük egy kelyhes turmixba és először pulse módban, majd 1-es és 2-es fokozaton egy krémes habot készítünk belőle - nem lesz kemény. Kis darabkákban lesz benne, ropogósan a cukorka, nem kell megijedni tőle, ez adja a különlegességét a dolognak!

4. A fagyis doboz aljába az oda való piskótát beletesszük, erre jön a krém, amibe belenyomkodjuk a piskótadarabkákat. A tetejére a másik, méretre vágott piskótát tesszük, kissé rányomjuk, hogy a levegő oldalt el tudjon távozni.

5. A megmaradt gyümölcskaramellre öntünk 1,5 dl hideg vizet, amiben feloldottuk a tortazselét és elkészítjük a torta tetejére valót. (Igen, ekkorra le lesz az edény aljára tapadva a gyümölcsös cukorka, de a víz feloldja onnan.) A kész zselével bevonjuk a sütit és az egészet a hűtőbe tesszük min. 2-3 órára. Éles késsel szeleteljük és jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

Címkék: meggy édes cukiság pink puncs cuki édesség rózsaszín recept rum cukorka vattacukor gyümölcskaramella rózsaszín torta

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr136317784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása