HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

Nekilendültem a télnek

2012.09.27. 11:37 bopci

Azt hiszem, a későbbi időkre való felkészülés elég jó ütemben halad. Legalábbis - hála anyósomnak! :$ na és apának - hús már van a mélyhűtőben. Kolbászok, karajszeletek felszeletelve, elpakolászva, némi cukkini is van ott, bár maga a növény még mindig hozza a friss termést, a virágok is szenzációsan szépek, szóval még lesz vagy 4-5 kg cukkini, ahogy elnézem, már csak helyet kell találnom neki a mélyhűtőben.

Én úgy szoktam csinálni, hogy veszek a százas boltban uzsonnás zacskót, 2-300 Ft a 100db, abba a megmosott, felkarikázott, ill. felkockázott cukkinit belepakolom. Persze előtte lemérem mérlegen, ráírom alkoholos filccel a fagyás előtti súlyát. Télen azért elég jól szokott jönni a cukkinis lecsó, illetve az olasz zöldségleves :)

A husit meg apára szoktam bízni, úgyis ügyesen tud filézni, meg szeret is - arról nem is beszélve, hogy megsértődik, ha nem ő csinálhatja :)) Fel is tudja szeletelni szép vékonyra, úgyhogy 5-6 szelet belefér egy uzsis zacskóba, és tökéletesen elegendő akár kirántva, akár más, pl. fokhagymás szeletnek.

A kolbászokat páronként szoktuk eltenni a fagyóba,szintén a százas bolt-beli zacsiba. Én, személy szerint csak a füstölt kolbászt szeretem, de apa... hát ő bolondul a nyers, sima kolbászért is, legszívesebben azt enne mindennel.

Szólj hozzá!

Címkék: tél tartósítás hús karaj kolbász disznóhús mélyhűtés

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr704806085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása