HTML

dö napló és egyéb mulatságok

Van két csodacsajszim meg egy picipasim, akik mellett nem lehet megállni fél percre sem. Viszont van pár hobbim: fotózás, sütés-főzés, szájjártatás... ezekhez pedig kell egy hely ;)

Friss topikok

Linkblog

3 sós vendégváró finomság

2012.10.21. 22:46 bopci

3 sós vendégváró finomság

 

Tegnap írtam a kávéfőzés mikéntjéről. Íme most egy pár nassolnivaló. Igaz, nem csak pont a kávéhoz illik, hisz az édes és sötét, de egy forró teához is kiválóak ezek a sütemények, sörkorcsolyának vagy vendégvárónak éppúgy kiváló mindhárom recept.

Pizzás tekercs

3 sós vendégváró finomság

Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta

A töltelékhez:
10 dkg paradicsomsürítmény
1 fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3 ek. olívaolaj
1,5 dl víz
só, oregánó
kevéske cukor

Elkészítés:
1. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomsürítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítjük.

2. Óvatosan hozzáadjuk a vizet is, és addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. Miután kész, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3. Közben a tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a sűrű mártással. Ezután ráhelyezzük a másik téglalapot, és kb. 2 cm széles darabokat vágunk le belőle, melyeket megcsavarunk.

4. A megcsavart tésztát tepsibe helyezzük, és 190 fokos sütőben megsütjük.


Sajtos rúd



Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt
12 dkg margarin
25 dkg reszelt sajt
1 dkg sütőpor
1-1,5 dl tejföl
kevés pirospaprika


Kenni: 1 tojás

A tetejére: 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1. A margarint a reszelt sajttal elkeverjük.

2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport a sót, és ízlés szerint a pirospaprikát, majd a közepébe tesszük a sajtos vajat. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összegyúrva közepesen kemény tésztát kapjunk.

3. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti hosszú rudakat vágunk belőle, megkenjük a felvert tojással és meghintjük a reszelt sajttal.

4. Sütőpapírral bélelt sütőlapon, 160 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.


Vendégváró sajtos kifli



Hozzávalók:
70 dkg liszt
2 egész tojás
2 doboz kefír
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl olaj
2 kiskanál cukor

A töltelékhez:
250 g margarin
1 kiskanál só

Elkészítés:
1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A többi hozzávalóval együtt rugalmas pogács tésztát gyúrunk.

2. A margarint a sóval lágy masszává keverjük.

3. A tésztát nyolc részre osztjuk, majd tányér nagyságú korongokra nyújtjuk. Ebből négyet megkenünk a sós margarinnal.

4. A maradék négy lapot ráhelyezzük a megkent lapokra. Így négy darab dupla lapot kapunk, ezek mindegyikét 12 részre osztjuk, majd felcsavarjuka tésztát. Tojássárgájával megkenjük, sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.

5. A kifliket tepsibe helyezzük, de sütés előtt még fél órát pihentetjük.

6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: süti paradicsom sütemény pizza vendégváró nasi fagyasztott mirelit leveles tészta csavart

A bejegyzés trackback címe:

https://bopci.blog.hu/api/trackback/id/tr264861884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása